Kültür-Sanat

18 Mart Zafer Haftası Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'nci yıl dönümü etkinlikleri Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törenle başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mitat Kemal Algül, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra il protokolünün de katıldığı törende, gaziler ve öğrenciler de hazır bulundular.

Yayın tarihi : 13 Mart 2018

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrağı göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Vali Orhan Tavlı; Çanakkale'de şehit düşen Mehmetçiklerin bağımsızlık, vatan, bayrak ve kutsal değerlerimiz uğruna ölümü hiç tereddüt etmeden göze aldığını, bu değerler uğruna şehit olmayı ulaşılabilecek en yüksek mertebe, en kutsal paye bilen şanlı ecdadımızın bize destanla örülmüş, mukaddes bir miras bıraktığını dile getirdi.

Halk oyunları gösterisi ve Mehteran konseri ile devam eden tören; katılımcıların, Türk bayraklarıyla Valilik önüne kadar yürüyüşünün ardından, Gelibolu Yarımadasındaki şehitliklerden alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağının Ankara'ya, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürülmek üzere atletlere teslim edilmesi ile son buldu.