Kültür-Sanat

Anafarta Dergisi Yayın Hayatına Merhaba Dedi

Çanakkale Savaşları Enstitüsü tarafından 3 ayda bir çıkarılacak Anafarta dergisinin lansmanı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Çanakkale Evi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 03 Aralık 2018

Açılışa Çanakkale Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Murat Karataş, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kişioğlu ile akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Alan Başkanı Kaşdemir, yayın hayatına başlayan derginin bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise “Üniversite olarak Çanakkale’nin Türkiye için ifade ettiği değerler üzerine çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Turan Yılmaz da emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilmesiyle devam eden etkinlikte dergide yer alan makalelerden oluşan sergi gezildi.

Anafarta dergisinin Kasım – Şubat – Mayıs ve Ağustos aylarında yayınlanacağı ve her sayının Türkçe ve İngilizce olarak basılacağı bildirildi.