Kültür-Sanat

ÇOMÜ'de Uluslararası Şiir Gecesi Düzenlendi

Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı okunarak başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan yaptı. Arıcan konuşmasında, Mevlana'nın "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşırlar." sözünü dile getirerek, şiir gecesinin bu yönüyle çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Yayın tarihi : 27 Aralık 2017

Etkinlikte konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Filistinli Muhammed Atrash ise uzun süren bir hazırlık döneminden sonra gerçekleştirilen bu etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti.

Etkinlikte on üç ülkeden öğrenciler, ülkelerinin şiirlerini kendi dillerinde okudu. Mevlâna'nın vefat yıldönümü olan Şeb-i Arus münasebetiyle ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nin Afganistanlı öğrencisi Gülaga SAGINCH tarafından Mesnevî'den beyitler Farsça olarak okundu. Burundili öğrenci Keza İDİ'nin okuduğu "Afrikalı Annem" şiiri ise duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Etkinliğin son şiirinde ise Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Sinan Toklucu, Şair Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa'yı Gördüm Düşümde" adlı şiirini seslendirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, uluslararası öğrencilerin çay ve kek ikramıyla son buldu.