Kültür-Sanat

Hz. Mevlana 742. Vuslat Yıldönümünde Çanakkale'de Anıldı

Mevlana Celaleddin Rumi  vuslatının 742. yıl dönümünde Gelibolu Mevlevihanesi'nde düzenlenen uluslararası anma törenin de anıldı.

Gelibolu Mevlevihanesini Koruma ve Mevlevi Kültürünü Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen törene Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, Çanakkale protokolü, Balkanlardan gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı.

...

Yayın tarihi : 21 Aralık 2015

Balkan Heyetinin teşekkür konuşmaları ile başlayan tören, Vali Hamza Erkal ve Milletvekili Ayhan Gider'in konuşmaları ile devam etti. Törende Üstad Mustafa Özbağ Mesnevi ve Kuran konulu konuşma yaptı.  Konuşmaların ardından eşsiz görüntüsüyle sema töreni gerçekleşti.

Haber: Aydın Abuhan Kamera: Mahmut Ergüven