Kültür-Sanat

II.Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Başlıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliğiyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali başlıyor.

Yayın tarihi : 27 Eylül 2018

Kısa Film Festivali’nin başlaması dolayısıyla ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İletişim Fakültesi Dekanı İsmail Tarhan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Önal ile basın mensupları katıldı.

3- 4-5 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan II. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali 3 Ekim Çarşamba günü Troya Müzesi’ndeki açılış kokteyli ile başlayacak.  Ardından üç gün boyunca çeşitli film gösterimleri ve etkinliklerin yer alacağı festivalin bu yılki onur konuğu Türk Sinemasının usta ismi Perihan Savaş olacak. Ünlü oyuncu, 5 Ekim 2018 Cuma günü İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde hayranları ile söyleşide bir araya gelecek. Daha sonra festival, düzenlenecek Gala Gecesi ile sona erecek. Festival sonunda birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek.