Kültür-Sanat

III. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen III. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nin açılışı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yayın tarihi : 05 Aralık 2019

Açılış törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat eşi Berat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı ve Festival Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları bölümünden Öğretim Görevlisi Yonca Yükselin müzik dinletisine geçildi.

Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından yarışmaya katılan kısa filmlerin izlenmesine geçildi.