14 Mart Tıp Bayramı'nda Buruk Kutlama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı. Troya Kültür Merkezi'nde Ankara terör saldırısının gölgesinde buruk geçen törene Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metehan Uzun, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık, Misafir Konuşmacı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran yaşanan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Demiraran ayrıca tıp mesleğinin önemine değinerek Tıp Fakültesi'nin gelişiminden söz etti.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise tıp ve sağlığın hayatımızdaki önemine dikkat çekti. Rektör Acer konuşmasının sonunda terör saldırılarını kınayarak ülkenin ilerleyişinin engellenemeyeceğini belirtti.

Rektör Acer'den sonra sahneye misafir konuşmacı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın çıktı. Uluslararası alanda sayısız başarıları ve ödülleri bulunan ünlü Profesör İsmail Hakkı Aydın tıp insan ve sanat üzerine konuşma yaptı.

Konuşma sonrası hediye ve plaket takdim töreni yapıldı.

Haber: Aydın Abuhan - Kamera: Mahmut Ergüven

Alt Reklam