Sağlık

Gripten Korunmanın Yolları

İklim değişikliklerinin yol açtığı ani hava geçişleri insanlar üzerinde olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Genellikle bu hastalıklar gribal enfeksiyon şeklinde kendini göstermektedir. Hastalar gribal enfeksiyonlardan korunmak için bilinçsiz şekilde ilaç kullanımına yönelmekte, bu durum da hastalığın etkisinden kurtulmayı zorlaştırmaktadır.

Yayın tarihi : 28 Aralık 2017

Hava sıcaklarının iyice düştüğü şu günlerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Alper Şener’le gripten korunmanın yolları üzerine konuştuk.

Doç. Dr. Alper Şener, Gribal enfeksiyonların ağırlıklı olarak önce kas ağrısı, halsizlik, onun ardından burun akıntısı, burun tıkanıklığı, bazen de kuru öksürük bulguları ile ortaya çıktığını belirtti.

Doç. Dr. Şener, mevsimsel gripten korunmanın çok kolay bir yolunun da aşı olmak olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Şener gripten korunmak için özellikle toplu yaşam alanlarında hapşıran aksıran insanlardan mümkün olduğunca uzak durmak gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Şener, bireysel olarak gripten korunmanın çok güç olduğunu ama öncelikle yaşadığımız ortamın iyi havalandırılması gerektiğini söyledi.