Sağlık

Her Bağış Kurtarılmış Bir Hayattır!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlk Nefes Topluluğu ve Ebelik Bölümü işbirliği ile Hüseyin Elbi Konferans Salonunda Doku ve Organ Bağışı konulu konferans düzenlendi.

Yayın tarihi : 28 Kasım 2018

Uzman Dr. Azem Ülkü’nün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver,  Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hürmüz Koç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İsitiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Ebelik Bölüm Başkanı ve İlk Nefes Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Ayten Dinç, “Her Bağış Bir Hayattır” sloganıyla organ bağışının önemine vurgu yaptı.

Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hürmüz Koç yaptığı konuşmasında “Sabah kalkacağımızın bir garantisi olmamasına rağmen kurduğumuz çalar saat bir umut olsa gerek. Bu umuda ışık tutalım hem organ nakline hem de kan bağışına katkı verelim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasında üniversitelerin toplumla iç içe olan kurumlar olmasının gerekliliğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Kızılay Çanakkale Kan Merkezi Müdürü Dr. Muammer Eçier, Rektör Acer’e katkılarından dolayı plaket takdiminde bulunurken, organizasyonda emeği olanlara da plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü Doku ve Organ Nakli İl Koordinatörü Uzman Dr. Azem Ülkü; organ bağışının tarihini, önemini anlattı ve bu konuda gençlerde farkındalığın arttırılmasının üzerinde durdu.