Sağlık

Tıp Fakültesi’nde Canlıdan Canlıya Organ Nakli

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Müdürlüğü tarafından canlıdan canlıya böbrek nakli gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 06 Şubat 2018
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Müdürlüğü tarafından canlıdan canlıya böbrek nakli gerçekleştirildi. 

Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay öncülüğünde Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cabir Alan ile Organ Nakil Merkezi ekibi tarafından başarılı organ nakilleri gerçekleştirilmeye devam ederken, bu kez bir anneden kızına böbrek nakli yapıldı.

ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi’nde verici anne Sebile İnanır'dan 36 yaşındaki kızı Elmas Değirmenci'ye gerekli doku uyum tespitinin ardından nakil işlemi gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay kapalı ameliyat ile avantajlı bir nakil gerçekleştirildiğini ifade ederek, her iki kişinin de günlük hayatlarına kısa sürede devam edebileceğini söyledi. 

Doç.Dr. Cabir Alan, 3 saatlik başarılı bir operasyonun ardından, anne ile kızının durumunun iyi olduğunu belirterek, Organ Nakil Merkezi'nin hem canlıdan hem de kadavradan nakil için deneyimli olduğuna değindi.

4 aydır böbrek yetmezliği şikayeti yaşayarak diyalize girdiğini belirten alıcı Elmas Değirmenci, yaşadığı sıkıntılı süreci başarı ile atlatmanın sevincini dile getirirken, organ bağışı konusunda çağrıda bulundu.