Sağlık

Tıp Fakültesi Önlük Giydirme Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 18 Eylül 2019

İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Okhan Akdur, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver,  Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Tıp Fakültesi Öğrencisi Güler Muhtarova’nın piyano dinletisine geçildi.

Program; ÇOMÜ Tıp Fakültesi eski mezunlarından Uzman Doktor Merve Oğuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden’in  açılış konuşmalarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından önlük giydirme törenine geçildi. Öğrenciler tek tek sahneye davet edilerek önlükleri giydirildi. Önlük giyme töreninin sonrasında hekim adayı öğrenciler, Prof. Dr. Tamer Demir ile mesleğe ilk adım yeminlerini ettiler.