Spor

Sportmen ÇOMÜ’lüler Gelibolu Maratonunda

“Barış İçin Koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen Gelibolu Maratonu’nun üçüncüsü gerçekleştirildi. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası'ndaki maraton; 42, 21, 10 kilometre ve 5 kilometre halk koşusu olmak üzere dört kategoride yapılırken ÇOMÜ de organizasyona yaklaşık 300 gönüllü öğrencisi ile destek verdi.

Yayın tarihi : 04 Ekim 2017

Gelibolu Maratonu sırasında, Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin bulunduğu Morto Koyu’nda sembolik fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’in yanı sıra çok sayıda ÇOMÜ’lü akademik, idari personelin ve öğrencinin katıldığı maratonun ardından konuşan Rektör Acer, ÇOMÜ olarak sportif etkinliklere çok büyük önem verdiklerini belirtti.

Gelibolu Maratonunun bu yılki davetlilerin arasında eski futbolcu Pascal Nouma, sunucu Burcu Esmersoy ve radyocu Kadir Çöpdemir de vardı.

Gelibolu Maratonu’nu, erkeklerde 2 saat 41 dakika 44 saniyelik derecesiyle Türk atlet Murat Kaya ilk sırada bitirdi. Kadınlarda 3 saat 21 dakika 29 saniye ile Vesile Yılmaz Anatca birinci oldu. Yarı maratonda ilk üç sırayı, erkeklerde Özkan Yüksel, Erkan Bacak ve Ahmet Bayram, kadınlarda ise Seda Kurtuldu, Jale Başak, Ebru Yazıcıoğlu aldı. Gelibolu Maratonu’nun 10 kilometrelik maraton etabında erkeklerde birinciliği Hasan Tek, ikinciliği Ahmet Şirin, üçüncülüğü Mehmet Aydıngör kazandı. Kadınlar yarışını ise Elif Polat, Gözde Nur Güvenbaş ve İlayda Aladağ ilk üç sırada bitirdi.

Maratonun ardından gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle maraton sona erdi.