Topluluklar

Vali Tavlı, Öğrenci Toplulukları Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

2018’in, Türkiye’nin turizmde atılımına vesile olması için Troia Yılı ilan edilmesiyle birlikte çeşitli platformlarda kentin dinamikleriyle bir araya gelen Vali Orhan Tavlı, üniversitemiz Dardanos Yerleşkesi’nde ÇOMÜ öğrenci topluluklarının temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Yayın tarihi : 03 Ocak 2018

Vali Orhan Tavlı, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Süha Ozden, Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ile ÇOMÜ’de faaliyet gösteren öğrenci topluluklarının temsilcilerinin katıldığı toplantı kahvaltıyla başladı.

2018 Troia Yılı İcra Komitesi Üyesi Armağan Aydeğer; Troia’nın önemine değinen sunumunda Troia’nın doğu ve batı arasındaki diyaloğun ve mücadelenin en köklü simgesi olduğunu belirterek “Troia Yılı’nın ülkemiz için uluslararası düzeyde kültür ve turizm hamlesi olacağına inanıyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, öğrencilerle bir araya gelmekten her zaman mutluluk duyduklarını ifade ederek başladığı konuşmasında “Sayın Valimiz 2018 Troia Yılı ile ilgili öğrencilerin de fikirlerinin değerli olacağını ifade ederek öğrencilerimizle bir araya gelmek istediklerini belirttiler. Biz de sınav dönemi olmasına rağmen böyle bir toplantıyı organize ettik. Katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı 2018’in Troia Yılı olması için çalışmaların 2016 sonlarında başladığına dikkat çekerek, o tarihten bugüne çok farklı sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantıda tüm öğrenciler sırayla söz aldı. Şubat ayının 2.yarısında aynı toplantının bir kez daha yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.