Bilim ve Teknoloji

Bilimi Sevdiren Kamp "TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın hazırladığı ve yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 4004 Bilim Projeleri kapsamında "Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı" başladı.

Yayın tarihi : 17 Temmuz 2019

Çocuklara bilim sevgisi aşılama maksadıyla başlayan kamp etkinliği arkeolojiden uzay bilimine, teknolojiden tasarıma kadar çeşitli alanlarda faaliyet sürdürüyor.

Troya Müzesi'ndeki etkinlik kapsamında tarihi ve mitolojik birikim edinmesi amaçlanan çocuklar kültürel miraslarına sahip çıkmaları konusunda bilinç kazandılar.

ÇOMÜ adına bu projenin yürütücülüğünü üstlenmekten gurur duyduğunu ifade eden Öğr. Gör. Arzu Bayındır, "Bilim farkındalığının daha hızlı yayılmasını ve daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar 1250 tane çocuk bu kamptan geçti" ifadelerini kullandı.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tolun ise ÇOMÜ TV mikrofonlarına şunları söyledi...