Bilim ve Teknoloji

Dünya Su Günü Konferansı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Tarafından Dünya Su Günü Konferansı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 24 Mart 2022

Konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan konferans, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik’in açılış konuşmasıyla devam etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, 1993 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 22 Mart Dünya Su Günü hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, ÇOMÜ’de yapılan bilimsel çalışmalara değindi.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan konferansta konuşmacılar Türkiye’nin tatlı su kaynakları bakımından su stresi yaşamaya başladığını belirterek suyu korumanın öneminden bahsettiler.