Eğitim

ÇOMÜ - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tanıtımı

Siyaset ve yönetim, kökleri ilk insanın ortaya çıkışına dayanan iki önemli kavramdır. Yönetim düşüncesinin gelişimiyle birlikte, hem siyaset kavramının hem de yönetim kavramının içeriği değişmiş, taşıdığı anlamlar daha spesifik hale gelmiştir. Bu durum siyaset biliminin ve kamu yönetiminin başlı başına incelenmesi gereğini ortaya çıkarmıştır. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi 18.yüzyıldan günümüze kadar gelinen süreçte üzerinde çalışmalar ...


Yayın tarihi : 12 Ağustos 2020
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Siyaset ve yönetim, kökleri ilk insanın ortaya çıkışına dayanan iki önemli kavramdır. Yönetim düşüncesinin gelişimiyle birlikte, hem siyaset kavramının hem de yönetim kavramının içeriği değişmiş, taşıdığı anlamlar daha spesifik hale gelmiştir. Bu durum siyaset biliminin ve kamu yönetiminin başlı başına incelenmesi gereğini ortaya çıkarmıştır. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi 18.yüzyıldan günümüze kadar gelinen süreçte üzerinde çalışmalar yapılan, siyaset ve yönetim konularında bilimsel çalışmalar ortaya koyan bir disiplini ifade etmektedir.

Siyaset bilimi, kaynaklar elverdiği ölçüde, değerlerin siyasal sistemler içerisinde geliştirilmesini analiz eder. Güç, otorite, meşruluk, sosyal sınıf, cinsiyet, etnisite, siyasal katılım gibi kavramların ve devlet, hükümet, siyasal partiler, baskı grupları, uluslararası örgütler benzeri kurumların incelenmesi siyaset bilimi alanına girmektedir. Ayrıca bu disiplin siyasal düşünceler, ideolojiler, özgürlük, demokrasi, ahlak ve eşitlik gibi değerlerle yakından ilgilenmektedir.