Eğitim

ÇOMÜ Pedagojik Formasyon Kontenjanlarında Tarihi Artış

YÖK’ün yaptığı son düzenleme ile Pedagojik Formasyon kontenjanları Üniversite Senatolarının yetkisine bırakıldı. Bunun ardından ÇOMÜ Senatosu da Pedagojik Formasyon için bekleyen öğrencileri sevindirecek bir karara imza attı. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında ÇOMÜ’de ek kontenjanlarla birlikte en fazla 1500 öğrencinin faydalanabildiği Pedagojik Formasyon kontenjanı, son alınan karar doğrultusunda 1900 öğrenciye çıkarıldı. ÇOMÜ Senatosu aldığı ...


Yayın tarihi : 03 Aralık 2015
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

YÖK’ün yaptığı son düzenleme ile Pedagojik Formasyon kontenjanları Üniversite Senatolarının yetkisine bırakıldı. Bunun ardından ÇOMÜ Senatosu da Pedagojik Formasyon için bekleyen öğrencileri sevindirecek bir karara imza attı.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında ÇOMÜ’de ek kontenjanlarla birlikte en fazla 1500 öğrencinin faydalanabildiği Pedagojik Formasyon kontenjanı, son alınan karar doğrultusunda 1900 öğrenciye çıkarıldı.

ÇOMÜ Senatosu aldığı bu karar neticesinde kontenjan sayılarında yaklaşık % 27’lik bir artış sağlanacak. Ayrıca bu yıl ilk kez Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin müracaat edebileceği Balıkçılık Teknolojisi ve Gastronomi Bölümlerine de kontenjan ayrıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal konuyu ÇOMÜ TV mikrofonlarına değerlendirdi.

Kontenjan dağılımına ulaşmak için tıklayınız. 

 

Haber: Büşra Palaz - Kamera: Emre Kol - Kurgu: Erkan Özavcı