Eğitim

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çanakkale Kadın ve Demokrasi (KADEM) işbirliğiyle “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli” gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 28 Kasım 2022

Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Çokomay ve konservatuar öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Etkinliğe; Vali İlhami Aktaş’ın Eşi Songül Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Eşi Berat Murat, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Okhan Akdur, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Yavaş’ın yanı sıra çok sayıda il protokol mensubu, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise panele bir video mesaj ile katılım gösterdi.

Panelin açılış konuşmalarını KADEM İl Temsilcisi Özlem Atıcı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten yaptı.

Açılış konuşmaların ardından Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan “Diploması Boyutuyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele”  televizyon programcısı Zeynep Türkoğlu tarafından “Medya Perspektifinden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ÇOMÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Devrim Topses tarafından “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddetin Sosyolojik Temelleri” konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Panel, günün anısına hediye takdiminin ardından sona erdi.