Otizmli Çocukların Psikomotor Gelişimini Destekleyen Yazılımın Tanıtımı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarının, 10-15 Temmuz 2023 tarihlerinde, Üçüncüsü düzenlenen Otizm ve Müzik Yaz Okulu programında “Developing New Software For Psychomotor Reeducation Of Children With Autism” Otizmli çocukların psikomotor gelişimini destekleyen yazılımın tanıtımı yapıldı.

Yayın tarihi : 18 Temmuz 2023

Tanıtım törenine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasında proje koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Nergis Ramo Akgün proje hakkında bilgiler vererek bu proje ile otizmli çocukların geleneksel eğitim metodunun dışına çıkılarak onlar için eğlenceli ve öğrenme ile dikkat arttırmanın daha etkili yolu olan teknolojik uygulamaları kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ise bir sanat eğitimcisi olarak konservatuarın ve proje ekibinin yaptığı bu çalışmanın kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Proje tanıtımının ardından Doç. Dr. Muzaffer Özdemir tarafından katılımcılara RCA Yazılımının interaktif uygulamalı olarak tanıtımı yapıldı.