Eğitim

TRT Akademi Atölye Çalışmaları Kapsamında Eğitim Çalıştayı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

TRT’nin medya ve yayıncılık tecrübesini geleceğin iletişimcileri ile buluşturan “Atölye Çalışmaları Kapsamında Eğitim Çalıştayı” açılış töreni Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 18 Mayıs 2022

Etkinliğe, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, akademisyenler, TRT çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. Metin Kasım ve Prof. Dr. Pelin Kanten yaptılar.

Etkinliğin ilk günü düzenlenen çalıştay İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım moderatörlüğünde; Uzman Kutalmış Yiğit, Uzman Yardımcısı Hüseyin Arslantaş, TRT Spikeri Ayfer Durak, TRT Baş Teknisyeni Ahmet Engin, Baş Kameraman Mazlum Demirbağ, Prodüktör Ebru Çakırkaya, Yapım ve Yayın Elemanı Ömer Faruk Günel, Baş Montajcı Nuri Leblebici tarafından gerçekleştirildi.

Çalıştayın ardından “Son Kabileler” adlı belgesel gösterimi gerçekleşti.

18 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlikte kamera, kurgu, ışık, spikerlik konularında TRT’nin uzman kadrosu ile buluşacak iletişim öğrencileri, teorik sunumların yanı sıra uygulamalı atölye çalışmalarına da katılacak.