Genel

Azerbaycan’ın Karabağ Mutfak Kültürü Konulu Konferans Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Azerbaycan Aşçılar Federasyonu iş birliği ile düzenlenen “Azerbaycan’ın Karabağ Mutfak Kültürü, Mutfak, Sanat, Arkeoloji, Estetik, Aşk, Tasavvuf ve Halk Bilimi” konulu konferans Azerbaycan Milli Aşçılar Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tahir Amiraslanov’un katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti.


Yayın tarihi : 01 Aralık 2022
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi,  Çanakkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Azerbaycan Aşçılar Federasyonu iş birliği ile düzenlenen “Azerbaycan’ın Karabağ Mutfak Kültürü, Mutfak, Sanat, Arkeoloji, Estetik, Aşk, Tasavvuf ve Halk Bilimi” konulu konferans Azerbaycan Milli Aşçılar Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tahir Amiraslanov’un katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti.

Konferansa, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya, akademisyeneler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

İlk insanlardan bu yana mutfak kültürünün oluşumunu ve gelişimini anlatan Azerbaycan Milli Aşçılar Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tahir Amiraslanov mutfak kültürünü sanat, arkeoloji, estetik, aşk, tasavvuf ve halk bilimi alanlarıyla ilişkilendirerek yaptığı sunumun ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Etkinlik, belge takdimi ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin yaptığı atölye çalışmasıyla hazırlanan Karabağ yemeklerinin tadımıyla son buldu.