Genel

Biga'da Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesinin 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 25 Haziran 2018
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenci aileleri katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törenden sonra açılış konuşmalarına geçildi.

Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Suat Uğur yaptığı konuşmada 27. Mezuniyet yılında toplam 5813 öğrencinin mezun olduğu Biga MYO’dan bu yıl 102 öğrencinin mezun olduğunu belirtti.

Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer mezun olan öğrencilere ve ailelerine bir konuşma yaptı.
Tören dereceye giren öğrencilere diploma ve hediye takdimiyle devam etti.

Ardından Ağaköy yerleşkesindeki Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesinin 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’ne geçildi. 

Mezuniyet törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenci aileleri katıldılar.

Tören akademisyenlerin ve öğrencilerin gerçekleştirdiği kortej yürüyüşüyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birinci Aslı Yılmaz ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi birincisi Mehmet Karadağ mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarına geçilen törende Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan Yelkikalan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bünyamin Bacak konuşmalarını yaptı.

Ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer mezun olan öğrencilere ve ailelerine konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Tören fakültelerin derece alan öğrencilere diploma ve hediye takdimiyle devam etti ve fakülte birincileri mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Geri sayımın ardın öğrenciler keplerini coşkuyla havaya atarak mezun oldu.