Genel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2018 2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 21 Haziran 2019
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Çanakkale 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Törene Çanakkale Vali Yardımcı Celil Ateşoğlu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Kanber Koç, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karışit, ÇOMÜ’lü idareciler, kent protokolü ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Tören, mezun olan öğrencilerin yürüyüşüyle başladı. Mutlu anların yaşandığı yürüyüşte öğrenciler, protokol ve ailelerini selamladı.

Yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program Çanakkale Mehter Takımı’nın gösterisiyle devam etti.

Ardından mezun öğrenciler adına üniversite birincisi Gülten Kocaman’ın konuşmasına geçildi. Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Kocaman, üniversiteden birincilikle mezun olduğu için çok mutlu olduğunu ve bu mutlulukta büyük pay sahibi olan ailesine teşekkür etti.

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ise yaptığı konuşmada arkadaşlarının okullarından büyük zorluklarla ve emekle mezun olduklarını belirterek bundan sonraki hayatlarında Çanakkale Ruhunu unutmadan çalışmalarını istedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı konuşmada bugün çok mutlu ve görkemli bir gün yaşadıklarını, öğrencilerin zor bir maratonu bitirerek yeni bir hayata başlayacaklarını söyledi ve yeni hayatlarında başarılar diledi.

Kent protokolü tarafından dereceye giren öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Hediye takdiminin ardından mezun öğrenciler Oktay Aytaş ve orkestrasının çaldığı parçalarla doyasıya eğlendi.

Tören, mezuniyet keplerinin fırlatılmasıyla sona erdi.