Çanakkale Teknopark Kıvılcım Blokchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı Lansman Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kıvılcım Ön Kuluçka Merkezi ve Çanakkale Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Çanakkale Teknopark Kıvılcım Blokchain ve Yapay Zeka Ön Kuluçka Programı Lansman Toplantısı Troia Kültür Merkezi’ nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 29 Şubat 2024

Programa; Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, ÇOMÜ Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Karabulgu,  Kıvılcım Ön Kuluçka Merkezi Kurucusu ÇOMÜ Öğrencisi Nur Sultan Şeyhanlıoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Lansmanın açılış konuşmasını Kıvılcım Ön Kuluçka Merkezi Kurucusu Nur Sultan Şeyhanlıoğlu yaptı ve konuşmasında merkezin amaçlarına, alanlarına ve fırsatlarına değindi.

Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil Teknopark’ın gençlere alan açan bir kuruluş olduğunu vurguladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu konuşmasına programa katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileterek başladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Çanakkale’nin çok önemli bir şehir olduğunu ve bu projenin Çanakkale’de olmasından çok mutlu olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında; “Bu projeden çok etkilendim. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini genç girişimcilere verdikleri önemden dolayı tebrik, Aziz Şehitlerimizin huzurunda ülkemize katkıda bulunun tüm bireylere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kıvılcım Ideathon ödül törenin gerçekleştirilmesinin ardından programda oturumlara geçildi.