Öğrenci Dekanlığının Açılışı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören tüm öğrencilerin akademik kazanımlarının yanında, bireysel, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve öğrenimleri süresince gelişimlerini ve başarılarını etkileyebilecek bir üniversite ortamı oluşturmak misyonu ile kurulan Öğrenci Dekanlığının açılışı ÖSEM’de yapıldı.

Yayın tarihi : 03 Mayıs 2024

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açılışa, ÇOMÜ Yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Bülent Güven, Öğrenci Dekanlığının öğrencilerimizin yönetime katılması anlamında önemli bir aşama olduğunun altını çizerek “Öğrenci senatomuz belirlendi. Senatomuzun belirlenmesi sürecinde bir yönetmeliğimiz var. Bu yönetmelik kapsamında başarı ve devam koşulu itibariyle en üst dereceye gelen lisansta 3. sınıf öğrencilerimiz bu senato içerisinde fakültelerini, yüksekokullarını temsil ediyor. Şu anda da pek çok öğrencimiz senatomuzda üye halindedir. Senatomuzda sizlerde gelen dilek, şikayet ve önerileriniz görüşülüyor” dedi.

Rektör Erenoğlu, öğrenci dekanlığının Türkiye’nin sayılı üniversitelerinde mevcut olduğunu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin de bu üniversiteler arsında yerini aldığını belirtti.

Öğrenci Dekanlığının açılışının ardından Rektör Erenoğlu, Face2Face etkinliğinde öğrenciler ile bir araya gelerek Sosyal Transkript, Mezun İletişim Sistemi  gibi konularda da bilgilendirme yaparak önerilerde bulundu. Öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu.