Rektör Acer, Valiliğin Cumhuriyet Meydanı’nda Düzenlediği 10 Kasım Törenine Katıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi M. Kemal Atatürk’ün ölümünün 78.yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni düzenlendi.

Yayın tarihi : 10 Kasım 2016

Anma törenine; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Milletvekilleri, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, daire başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Vali, Belediye Başkanı, Boğaz ve Garnizon Komutanı, anıta çelenk sunarken, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05’i gösterdiği sırada siren çalınarak saygı duruşuna geçilirken, Çanakkale caddelerinden de siren sesleri yükseldi.

Tören, İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Haber: Erkan Özavcı Kamera& Montaj: Hüsnü Aksoy

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut