Sporda Nefret Suçları Konulu Sempozyum ÇOMÜ'de Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 21 Mart Dünya Irkçılıkla Mücadele gününde önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptı.

ÇOMÜ'nün de mensubu olduğu Trakya Üniversiteler Birliği organizasyonunda Sporda Nefret Suçları temalı sempozyum İÇDAŞ kongre Merkezi'nde başladı.

Yayın tarihi : 21 Mart 2016

Sporda Nefret suçları konusunda Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyan ve 2 gün süreyle gerçekleştirilecek sempozyumun açılış törenine Vali Hamza Erkal, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metehan Uzun, Prof. Dr. Ahmet Erdem, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, yurt içinden ve dışından gelen katılımcılar ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu bir konuşma yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasında birlikte yaşama konusuna değinerek sporda nefretin önlenmesi adına atılacak adımların önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmaları sonrası Sosyolog Prof. Dr. Mazhar Bağlı tarafından 'Dünya Genelinde Nefret Suçlarının Tarihi ve Bugünü' konulu sunum yapıldı.

Haber: Aydın Abuhan / Kamera: Muhammet Alınlı / Kurgu:  Hüsnü Aksoy