Tarih Bir Toplumun Hafızasıdır, Her Daim Canlı Tutulmalıdır

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM), Çanakkale Savaşları Enstitüsü ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı işbirliğinde Birleşik ve Müşterek Harekât Perspektiflerinden Çanakkale Cephesi konulu panel düzenlendi.

Yayın tarihi : 19 Mart 2019

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Enstitüsü Başkanı Hüseyin Kişioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AÇASAM Müdürü Doç. Dr. Özkan Keskin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Panelin açılış konuşmasını AÇASAM Müdürü Doç. Dr. Özkan Keskin yaptı.

Açılış konuşmasının ardından, Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mesut Uyar, Alman Tarihçi Klaus Wolf, Milli Savunma Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gültekin Yıldız ve Amerikalı Askeri Tarihçi Prof. Dr. Edward J. Erickson’ın konuşmacı olarak katıldığı panele geçildi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise panelin düzenlenmesi için katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ettiği konuşmasında “Tarih, sadece okunup geçilecek bir alan değildir. Bir toplumun hafızasıdır. Yeni nesillere doğru biçimde aktarılması şarttır” dedi.

Soru cevap bölümüyle devam eden panel hediye takdimiyle sona erdi.