Tarih, Bir Toplumun Hafızasıdır

Çanakkale Savaşları’nın Kültürel Mirası: “Osmanlı Türkçesi Kitap Sergisi”nin açılışı Çanakkale Evi’nde gerçekleşti. Açılışı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptı.

Yayın tarihi : 24 Nisan 2017

Çanakkale Savaşları’nı konu alan ve Eski Harfli Türkçe kitaplardan oluşan sergi açılışında konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özkan Keskin; sergide 1915-1928 yılları arasında Osmanlı Türkçesi ile yazılmış eserlerin kapakları ve iç sayfalarından görüntülerin olduğu 32 eserin yer aldığını, eserlerin bazılarının çok ayrıntılı bilgi verdiğini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, tarihin sadece okunup geçilecek bir şey olmadığını, bir toplumun hafızasını oluşturduğunu vurgulayarak, tarihin yeni nesillere aktarılmasının, bu anlamda toplumların tarihlerini canlı tutmalarının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi ile oluşturulan sergi 21-28 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.