Üniversite - Sanayi İşbirliğiyle 300 Yavru Istakoz Denizle Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Dardanel’in birlikte geliştirdiği proje kapsamında sürdürülebilir balıkçılık ve denizlerde doğal yaşamın korunmasını amaçlayan çalışmayla yerli ıstakoz popülasyonunu artırmak için ‘’İyilik Yap Denize At’’ etkinliği düzenlendi.

Yayın tarihi : 06 Temmuz 2022

Gelibolu Dardanel Midye Çiftliği’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Umur Önal ve davetliler katıldı.

Proje kapsamında; denizlerde yaşayan ve sayıları giderek azalan ıstakozlar ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’ndeki Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ne ait Deniz Canlıları Araştırma- Uygulama Merkezi’nde, Prof. Dr. Umur Önal öncülüğünde bir ekip tarafından özel havuzlarda larval aşamadan itibaren yüzlerce yavru ıstakoz yetiştirildi.

Genç ıstakoz bireyleri,  Avcılık ve İşleme Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Adnan Ayaz, Prof. Dr. Uğur Altınağaç ve Dr. Öğretim üyesi Alkan Öztekin’den oluşan bir ekip tarafından Gelibolu’daki Dardanel Midye Çiftliği’nde uygun bir derinlikte bulunan özel resif ortamına bırakıldı.