Kültür-Sanat

"Buğdayın Hikayesi Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” Sanatseverlerle Buluştu

Çanakkale Belediyesinin düzenlediği 60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında, 22 ülkeden 60 sanatçı ve tasarımcının katılımıyla “Buğdayın Hikayesi Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 11 Ağustos 2023
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Belediyesinin düzenlediği 60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında, 22 ülkeden 60 sanatçı ve tasarımcının katılımıyla “Buğdayın Hikayesi Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ev sahipliği yaptığı 15. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi iş birliğinde gerçekleştirilen, Küratörlüğünü ÇOMÜ Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Tunç'un ve Dr. Öğretim Üyesi Özlem Uyan'ın üstlendiği, temasını buğdayın hayatımızdaki güncel ve tarihsel öneminden ve bizleri birleştiren bir sembol olma işlevinden alan, "Buğdayın Hikayesi Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışına, Araştırmacı Yazar ve Sanatçı Sunay Akın, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÇOMÜ Genel Sekreteri Oğuz Ünal, Çanakkale protokolü, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Küratör Dr. Öğretim Üyesi Özlem Uyan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu serginin gerçekleşmesini sağlayan kıymetli tasarımcı ve sanatçılara, aynı zamanda serginin hazırlık aşamasında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise “Buğdayın Hikayesi, etkileyici bir sergi. Buğday bereketlidir, kutsaldır. Çanakkale bir tarım kenti ve kentimizde böyle bir serginin olmasından mutluluk duyuyorum ‘’ dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ arasında gerçekleşen iş birliğinin önemine değindi.

Sergi açılışı, eserlerin gezilmesinin ardından, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. Sergi 9 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Troia Salonunda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.