Kültür-Sanat

Geleneksel Japonya Günleri’nin 25 ’si Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı'nın katkılarıyla Türk-Japon Dostluk Topluluğu tarafından bu sene 25.si düzenlenen “Japonya Günleri” etkinliği açılış töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 30 Nisan 2019

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Saygı duruşunun ardından Türkiye ve Japonya Milli Marşları’nın söylenmesi ile başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti.

Japon Dansları Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan Geleneksel Japon Dansı gösterimi ile başlayan konferans Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma'nın “21. Yüzyılda Asya ve Japonya” konulu sunumu ile devam etti.

Tören sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç,  Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Özşen, Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Mıyajıma’ya hediye takdiminde bulundu.