Kültür-Sanat

III. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Gala Gecesiyle Sona Erdi

Kültür - Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 200 yüze yakın kısa filmin yarıştığı III. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali gala gecesi ödül töreniyle sona erdi.

Yayın tarihi : 10 Aralık 2019

ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen gala gecesine Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Kasım, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Festival Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal, jüri üyeleri ve öğrenciler  katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Sarpedon grubunun verdiği mini konserle devam etti.

Grup Sarpedon’un konserinin ardından İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Festival Başkanı Prof. Dr. Hülya Önal açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçilen galada 3 film ödüle layık görüldü. Festivalde, ‘’İlk Çiçek’’ adlı kısa filmiyle Merve Çaydere Dobai 1. olarak 7 bin TL'lik ödülün sahibi oldu. 2. olan 'Acil Çırak Aranıyor' kısa filmiyle Osman Çakır 5 bin TL’lik, 3. olan 'Servis' adlı kısa filmiyle Ramazan Kılıç 3 bin TL'lik ödülün sahibi oldu.

III. Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali ödül töreni birinciliği kazanan ‘’İlk Çiçek’’ filminin gösterimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.