Kültür-Sanat

Miras Semboller Zanaattan-Tasarıma “Çanakkale” Projesinin Sergisi Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü ile başlayan Miras Semboller Zanaattan-Tasarıma ‘Çanakkale’ Projesinin Sergisi Troya Müzesi’nde açıldı.

Yayın tarihi : 30 Kasım 2022

Sergi açılışına; Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Evren Karayel Gökkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Kaleseramik yöneticileri, Atölye Kale, Proje Yöneticileri Prof. Gaye Kırlıdökme Belen, Doç. Yeşim Zümrüt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmalarını MSGSÜ Tekstil ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Nuray Bıyıklı, MSGSÜ adına Proje Yöneticisi Prof. Gaye Kırlıdökme Belen, Kale Seramik ÜRGE Yöneticisi Elif Alptekin, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Troya Müzesi Sergi Salonunda bulunan sergi, katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Miras Semboller Zanaattan-Tasarıma “Çanakkale” Projesinin Sergisi, 24 Kasım - 25 Aralık 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.