Sağlık

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezi açılışı gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 15 Kasım 2022
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Açılış programına; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, sağlık çalışanları, kurum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat açılışta yaptığı konuşmada, 450 metrekarelik kapalı alanda en son teknolojik cihazlar ile donatılmış, genel ve özel uygulama bölümleri olmak üzere 4 ayrı bölümden oluşan Çanakkale'nin ve körfez bölgesinin ilk Tüp Bebek Merkezi olma özelliğine sahip Tüp Bebek Merkezine dair bilgilendirmelerde bulundu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada “Tüp Bebek Merkezinin açılışını dört gözle bekliyorduk” diyerek Çanakkale’de yapılan çalışmaları aktardı.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise; “Çanakkalemiz özel bir kent, Türkiye’nin önsözünün yazıldığı bir kent, buralı olmak, burada yaşamak, buranın kalkınmasına omuz vermek çok kıymetli’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezi, Vali İlhami Aktaş, Milletvekili Bülent Turan, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve beraberindeki heyet tarafından kurdele kesimi gerçekleştirilerek, hizmete açıldı.

Açılış sonrasında Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite (Tüp Bebek) Merkezini gezerek incelemelerde bulunan heyet, heyet Tüp Bebek Merkezi hakkında yetkililerden bilgi aldı.