ÇOMÜ Başbakan Binali Yıldırım'a Fahri Doktora Ünvanı Verdi

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kuruluşunun 25. Yılındaki Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Başbakan Binali Yıldırım’a siyaset bilimi ve kamu yönetimine katkılarından dolayı fahri doktora ünvanı verildi.

Yayın tarihi : 02 Ekim 2017

Törene, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Başbakan Binali Yıldırım, eski bakanlardan Yıldırım Akbulut, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Akparti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ayhan Gider, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale protokolü ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, müzik dinletisinin ardından üniversite tanıtım filmi izlendi.

Törende ilk konuşmayı ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada; ÇOMÜ kuruluşunun 25. Yılında 50 bine yakın öğrencisi, 1600’e yakın öğretim elemanıyla hem eğitimde hem de bilimsel araştırmalarda akademik kaliteyi önceliği yapmıştır diyerek, üniversitenin çeyrek asırlık bir devlet üniversitesi haline geldiğini söyledi.

Rektör Acer’in konuşmasının ardından Fahri doktora takdim törenine geçildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden Başbakan Binali Yıldırım’ın özgeçmişini ve senato kararını okudu.

Senato kararının okunmasının ardından Rektör Acer Başbakan Binali Yıldırım’a fahri doktora beratını verdi ve akademik kıyafetini giydirdi.

Akademik kıyafetin giyiminin ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım ÇOMÜ’de akademik yılı açılış töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Tören, Başbakan Yıldırım’ın öğretim üyeleriyle toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

Haber & Kamera & Montaj: Erkan Özavcı

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut