8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği Çanakkale Şubesi işbirliğiyle organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 10 Mart 2022

Programa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve eşi Berat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Çanakkale KADEM Kurucusu Aynur Yavaş ve  davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmalarını sırasıyla ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, Çanakkale KADEM Kurucusu Aynur Yavaş,  Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Valisi İlhami Aktaş yaptılar.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşmasının ardından Çanakkale AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun günün anlam ve önemine dair konuşma yaptığı video izlendi ve ÇOMÜ Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmaları sonrasında ÇOMÜ Medya Merkezi tarafından günün anısına dair hazırlanan kısa video gösterimi yapıldı.

Program, davetli konuşmacıların sunumlarıyla devam etti. Tahsildaroğlu CEO’su Sevdil Yıldırım “Şirket Üst Yönetimlerinde Kadın”, Kale Grubu İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Selda Seçkinler ise “Üreten Kadın” konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Program, çiçek takdimiyle sona erdi.