ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Cami İnşaatı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde yapımı süren cami inşaatı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, Kuran-ı Kerim güzel okuma şampiyonu Hami Edis’in Kuran-ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı.

Yayın tarihi : 04 Kasım 2016

Tilavetin ardından bir konuşma gerçekleştiren ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Camii  Müştemilat Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Doç. Dr. Ünal Kızıl dernekle ve cami inşaatıyla ilgili bilgiler aktardı. Kızıl, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer başta olmak üzere derneğe ve cami inşaatına destek olan herkese teşekkür etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada göreve başladıklarında yapımı durmuş olan inşaatın neredeyse tamamlanıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Acer, bu güne kadar büyük oranda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yardımları ile devam eden cami inşaatına Çanakkalelileri de dahil ederek inşaat sürecini hızlandırmak istediklerini söyledi.

İnşaatı gerçekleştiren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ercan Yozgat ise bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada cami inşaatının tasarım ve yapım süreciyle ilgili bilgiler aktardı.

Terzioğlu Yerleşkesi Camii 25 bin m2 peyzaj alanı, 2 bin m2 müze alanı ve 6 bin m2 cami oturum alanı ile 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebilecek.

Bilgilendirme toplantısı, cami projesinin tamamlanmış halini gösteren animasyon filminin izlenmesiyle son buldu.