Sağlık

Tıp Fakültesi’nde Organ Nakli Gerçekleştirildi

Yayın tarihi : 16 Ocak 2018

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Müdürlüğü tarafından böbrek nakli gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay öncülüğünde Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cabir Alan, Anestezi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Betül Altınışık ve hemşirelerin olduğu Organ Nakil Merkezi ekibi, nakli Çan’da ikamet eden 57 yaşındaki hasta Ayten Kolancı’ya yaptı. Doç.Dr. Cabir Alan nakil öncesi ve sonrası oluşan süreç hakkında bilgi verdi.

Nakli gerçekleştirilen hasta Ayten Kolancı ise başarılı naklin ardından çok sevinçli olduğunu söyledi.

Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, nakil bekleyen hastaların ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi’ne kayıt yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.