Bilim ve Teknoloji

ÇOMÜ'de İki Yeni Deprem Kayıt İstasyonu Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu Yenice Meslek Yüksekokulu’nda toplandı. Senato toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, senato üyeleri, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden Dr. Doğan Kalafat, ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tolga Bekler’in katılımıyla Yenice Meslek Yüksekokulu Deprem Kayıt İstasyonu’nun açılışı gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 16 Mayıs 2018
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu Yenice Meslek Yüksekokulu’nda toplandı. Senato toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, senato üyeleri, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden Dr. Doğan Kalafat, ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tolga Bekler’in katılımıyla Yenice Meslek Yüksekokulu Deprem Kayıt İstasyonu’nun  açılışı gerçekleştirildi.

Törenin ardından Rektör Acer ve beraberindeki heyet ile birlikte Ezine Meslek Yüksekokulu Yahya Çavuş Yerleşkesine geçti. Rektör Acer ve beraberindekilere Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna da katıldı.

Burada yapılan tören ile deprem kayıt istasyonu ve satranç alanı açılışı yapıldı. Törenin ardından Rektör Acer Onsekiz Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehit Onbaşı Fatih Duru anısına düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini şehidin annesi ile birlikte verdi.