Eğitim

ÇOMÜ Devlet Konservatuarı İlk Öğrencilerini Karşıladı

YÖK nezdinde alınan izinlerin ve akademik kadro çalışmalarının tamamlanması sonucu bu yıl öğrenci kabul etmeye başlayan ve 20 öğrencilik kontenjanının tamamının dolduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci alması nedeniyle, Troia Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi.


Yayın tarihi : 28 Ekim 2020
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

YÖK nezdinde alınan izinlerin ve akademik kadro çalışmalarının tamamlanması sonucu bu yıl öğrenci kabul etmeye başlayan ve 20 öğrencilik kontenjanının tamamının dolduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Devlet Konservatuarı’nın, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci alması nedeniyle,  Troia Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz Küçüköncü ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı’ndan Dr. Öğr. Üyesi  Bahadır Çokamay, Öğr. Gör. Barış Karabulut, Öğr. Gör. Ulaş Çabuk tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.      

ÇOMÜ Devlet Konservatuarının ilk öğrencilerinden Mert Çekiç programda yaptığı konuşmada, ‘’burada olmaktan çok mutluyum’’ dedi.

ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yılmaz Küçüköncü, “Bilgi, sanat, teknik her anlamda sanatın yolcusuyuz” diyerek bölüm hakkında bilgiler verdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat programda yaptığı konuşmada ‘’ilk kez öğrenci aldığımız konservatuvarımıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.