Ulusal Sualtı Bilimsel Araştırma ve Değerlendirme Sempozyumu Gerçekleştirildi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, ÇOMÜ Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, ÇOMÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle organize edilen “Ulusal Sualtı Bilimsel Araştırma ve Değerlendirme Sempozyumu”nun açılışı Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 24 Ekim 2022

Sempozyuma, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur,  Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Yenici, Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkanı Oğuz Aydın, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Elemanı Merve Çokomay, lisans öğrencileri Simay Akkaş ve Benan Kapar’dan oluşan Müzik Quartet Grubunun dinletisiyle devam etti.

Açılış konuşmalarını sırasıyla Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Yenici, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın,  ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından “Çanakkale Savaşı Batıkları ve Bu Batıkların Bölgeye Olası Ekonomik Katkıları” konulu oturum Prof. Dr. Adnan Ayaz moderatörlüğünde; Sualtı Belgesel Yapımcısı Selçuk Kolay tarafından gerçekleştirildi.

2 gün süren sempozyumda poster sunumlarının yanı sıra 7 oturumla “Sualtı Bilimsel Araştırma Çalışmaları” değerlendirildi.