Eğitim

ÇOMÜ - Radyo - Televizyon ve Sinema Bölümü Tanıtımı

Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümümüz, ''iletişim'' mesleğinin en önemli alanını oluşturan görsel ve işitsel medya alanında etik değerlere bağlı, yaratıcı ve analitik düşünebilen nitelikli elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Fakültemizin altı bölümünden biri olan Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü'ne her yıl ortalama 50 öğrenci alınmaktadır. Ayrıca bölümümüz 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ikinci öğretim programına da öğrenci ...


Yayın tarihi : 12 Ağustos 2020
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümümüz, ''iletişim'' mesleğinin en önemli alanını oluşturan görsel ve işitsel medya alanında etik değerlere bağlı, yaratıcı ve analitik düşünebilen nitelikli elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Fakültemizin altı bölümünden biri olan Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü'ne her yıl ortalama 50 öğrenci alınmaktadır. Ayrıca bölümümüz 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ikinci öğretim programına da öğrenci almayı hedeflemektedir.

10 yıllık geçmişe sahip olan Bölümümüzde öğrencilerimize alanlarında yapmak istedikleri çalışmalarda gereken teknik gereksinimleri en son donanımlarla sağlanmaktadır. Yaratılan bu imkânlarla çekilen pek çok film, çeşitli festivallerde gösterilmiş ve yarışmalarda önemli ödüller kazanılmıştır. Öğrencilerimiz, kendi bireysel projelerinde ve okul yapımlarında çalışmanın yanı sıra Çanakkale'de yayın yapan Kampüs FM radyomuzda da pratik yaparak ilk sektörel tecrübelerini kazanmaktadırlar.

Bölümümüzde eğitim, alanında tecrübeli hocalar eşliğinde teorik ve pratik dersler verilerek yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimiz, alandaki sektör profesyonellerinin yer aldığı seminerler, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla kendilerini zenginleştirme imkânı bulmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra, Avrupa'da alanında belli bir saygınlık kazanmış üniversitelerle değişim ve Erasmus anlaşması imzalayarak bölüm öğrencilerimize uluslararası deneyim, bilgi ve beceri kazanma fırsatı da sunulmaktadır.

Öğrencilerimiz, almış oldukları bu dört yıllık teorik ve pratikle harmanlanmış eğitimin sonucunda radyo, televizyon ve sinema sektörünün çeşitli alanlarında iş bulmaktadırlar.