ÇOMÜ - Tarih Bölümü Tanıtımı

Yayın tarihi : 12 Ağustos 2020
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, pedagojik formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda öğretmen olabilmektedirler. Mezunlarımız üniversitelerde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi alabilmenin yanı sıra Araştırma Görevlisi, Uzman ve Okutman olarak görev yapabilmekte, ayrıca devlet ve özel kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, TBMM Kütüphanesi, Devlet İstatistik Enstitüsü, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı gibi kamu kurumlarında Tarihçi unvanıyla uzman ve mütercim olarak çalışabilme imkanı bulabilmektedirler.