Eğitim

Yayın tarihi : 20 Kasım 2023
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE) 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Troya Kültür Merkezi’ndeki törene; ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Dekanlar, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal’in yanı sıra akademisyenler, idari personel ve mezun öğrencilerin aileleri katılım sağladı.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal açılış konuşmasında “Bu kalabalığı gördüğüm için çok mutluyum. Şu anda müdür de olsam, araştırma görevliliğine burada başladım. O günden beri heyecanımı hiç kaybetmedim’’ dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ise konuşmasında “Mezunlarımızın İş ve akademik hayatlarında önemli bir nokta olan lisansüstü eğitimlerini tamamlamalarını kutlamak için bir aradayız. Bu törenin bir parçası olduğum için çok mutlu hissediyorum’’ dedi.

Yoğun programı nedeniyle şehir dışında olan Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ise bir video göndererek mezunları tebrik etti.

LEE yüksek lisans öğrencileri İlknur Mert, Fikret Toksözlü, Burhan Keskiner, Tolga Kendirler, Kadir Eken, Salih Çakan mini bir dinleti gerçekleştirdi. 2022-2023 Akademik Yılı LEE 1.si Dr. Hasan Hakan Başaran, kütüğe adını çaktıktan sonra kendisine teşekkür belgesi, plaket ve hediye takdimi yapıldı.

Dr. Başaran yaptığı konuşmasında, “Başta Üniversite yönetimine, hocalarıma, sektör temsilcilerine ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Dereceye giren mezunlara belge ve plaketlerinin takdim edilmesinin ardından, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek programı kapsamında destek olan mezun ve danışmanlara belge takdimi yapıldı. Yönetim kurulu üyelerine ve idari personele de teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından mezunlar kep attı.