Eğitim

Mezun ve Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından ilki düzenlenen “Mezun ve Kariyer Günleri” etkinliği ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 01 Haziran 2022
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından ilki düzenlenen “Mezun ve Kariyer Günleri” etkinliği ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, ÇOMÜ Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Tümer ve Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarını sırasıyla Prof. Dr. Tuğba Tümer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul yaptı.

Açılış konuşmasında Mezun ve Kariyer Günleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Tuğba Tümer; Etkinlikle enerji, sağlık ve gıda alanında ulusal düzeyde hizmet veren 12 işverenle öğrencileri buluşturarak, Çalışanların öğrencilik yıllarından itibaren kariyer yolculuklarını dinlemek, iş yaşamında elde ettikleri tecrübelerini, bilgi birikimlerini aktarmaları öğrenciler için önemli bir motivasyon kaynağı ve kariyerleri için dönüştürücü bir etki oluşturacağına inandığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan “Çalışma Yaşamı ve İş Kanunu” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinlik, soru ve cevaplar ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Çanakkale İl Müdürü Hilmi Ercan’a belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Üç gün süren etkinlik boyunca; Çalışma yaşamı ve 4857 sayılı iş kanunu, kadın yöneticiler, gıda sektörü ve süt ürünleri, sürdürebilirlik ve yeşil bina, özgeçmiş hazırlama ve iş arama teknikleri, enerji verimliliği ve enerji yönetimi, özel hastaneler ve kalite direktörlüğü, başarılı mülakat teknikleri konularında bilgi ve deneyimler paylaşıldı. Ayrıca etkinlik kapsamında 2020-2021 akademik yılı fakülte birincisi olarak mezun olan Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencisi İsmail Emre Duvarcı’ya kütük çakma merasimi düzenlendi, ardından pilav ikramı yapıldı.