Atık Balık Kemikleri Ulusal Ekonomiye Kazandırılacak

Atık balık kemikleri ulusal ekonomiye kazandırılarak çevre kirliliğinin önüne geçilecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyeleri hazırladıkları proje ile atık balık kemiklerini araştırmaya başladı. Kemikleri kimyasal modifikasyonlar ile daha etkin ve fonksiyonlu malzemelere dönüştürme amacıyla hazırlanan projede 4 öğretim üyesi bir öğrenci ve bir danışman yer aldı.

18 ayda tamamlanan...

Yayın tarihi : 20 Kasım 2015

18 ayda tamamlanan proje hakkında proje yürütücüsü Doç. Dr. Bayram Kızılkaya bilgiler verdi.

Proje neticesinde ayrıca atık olarak ortaya çıkan kemiklerin ucuz ve kullanılabilir materyallere dönüştürülebileceği ve akademik araştırmalarda atık ürünlerin dönüştürülmesinde farklı uygulama altyapılarına destek olabileceği belirlendi.