Azeri Vekil Pashayeva; "Türkiye Güçlenirse Güçlü Olacağız"

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Dr. Ganira Pashayeva, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Kültürel Bağ Topluluğu'nun Troya Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinliğe vali Hamza Erkal, Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, ÇOMÜ personeli ve öğrenciler katıldı.

Yayın tarihi : 31 Mart 2016

Türk-İslam coğrafyasının, geçmişten günümüze büyük acılar yaşadığını anlatan Dr. Pashayeva, bunların üstesinden gelebilmek için dünyanın her yerinde yaşayan Türklerin birlik olması gerektiğini söyledi. Brüksel'de yaşananlara değinerek Avrupa ülkelerinin terör konusunda samimi davranmadığını da ifade eden Dr. Pashayeva, "Dünyada adalet anlayışı bitmiştir, hukuk anlayışı çökmüştür" dedi.

Türk vatandaşlarının, 'Türk' kimliğine sahip çıkmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Pashayeva, "Türkiye güçlenirse güçlü olacağız" dedi. Gençlere bazı önerilerde de bulunan Pashayeva, Türk coğrafyasında yaşanan olaylar karşısında, gençlerden twitter aracılığıyla Avrupalı milletvekillerine ulaşmalarını istedi.

Konferansın sonunda, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganira Pashayeva'ya plaket takdim etti.