Batı Trakya Türklerinin Kimlik Mücadelesi ve Türkçe Eğitim Sorunu Konferansı Gerçekleştirildi

Yayın tarihi : 31 Aralık 2021
Batı Trakya Türklerinin Kimlik Mücadelesi ve Türkçe Eğitim Sorunu Konferansı Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Konferansa, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Bünyamin Bacak, Balkan ve Ege Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aşkın Koyuncu, Dr. Öğretim Üyesi Yakup Kurt, Gelibolu Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çanakkale protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferans açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğretim Üyesi Yakup Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı “Batı Trakya Trüklerinin Kimlik Mücadelesi ve Türkçe Eğitim Sorunu” konulu konferansa geçildi. Konferans, açılış konuşmalarının ardından, soru cevap kısmıyla sona erdi.