ÇOMÜ Yönetimi, Filistinli Öğrenciler ile Bir Araya Geldi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ’de eğitim gören Filistinli öğrencilerle bir araya geldi. Toplantıda, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Levent Dalyancı ile basın mensupları da hazır bulundu.

Yayın tarihi : 18 Ekim 2023

Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, Filistinli öğrencilere tek tek söz vererek eğitimleri ve hayatları hakkında bilgi aldıktan sonra “Üniversitemizde eğitim gören Filistinli öğrencilerimizi tek tek arayarak kendilerinin ve ailelerimin ihtiyaçlarını sorduk. Bir buluşma ile farkındalık yaratmak istedik’’ dedi.

Rektör Prof. Dr. Erenoğlu’nun Ortadoğu’da Yaşananlara İlişkin Kamuoyu Duyurusunu okumasının ardından Filistinli öğrencilere söz verildi.

Yardım ve dua taleplerini ileten Filistinli öğrenciler, zor bir coğrafyada yaşadıklarını, savaşın açtığı yaraları ve çocukluklarını dahi yaşayamadıklarını aktardı. Öğrenciler; can güvenliğinin yanı sıra gıda, sağlık, su, elektrik, internet gibi insani değerlere ulaşamadıklarını belirtti. Filistinli öğrenciler, yaşanan aksaklıklar nedeniyle ailelerine ve yakınlarına ulaşmakta zorluk çektiklerini dile getirdi.

Güzel bir yaşama ihtiyaç duyduğunu belirten Filistinli öğrenciler, Türkiye’nin Filistin’e yaklaşımını “Bize yardım ilettiğini biliyorum. Fakat o kadar çok yardıma ihtiyaç var ki, yapılan yardımlar yeterli gelmiyor” cümleleriyle dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Erenoğlu “ÇOMÜ olarak öğrencilerimizin eğitimlerine devam edebilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Her zaman öğrencilerimizin yanındayız” dedi.

ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İsrail ve Filistin arasında devam eden bu süreçte mazlumlar da var. Açık hava hapishanesi konumuna gelen Filistin’de, özellikle de Gazze’de durum bunun ötesine geçerek insanlık suçuna evrilmiştir. İsrail’i barışa davet ediyoruz. Türkiye olarak da bu talebimizi diğer ülkelerin aksine dile getirdik. Söz konusu durumun sonlanması için en büyük pay İsrail’e düşüyor.” dedi.